Stichting Geluidshinder maakt zich zorgen: "er gaat meer geluidsoverlast komen"

© Pixabay
AMERSFOORT - De Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) verwacht dat de nieuwe omgevingswet voor meer geluidsoverlast gaat zorgen. Dat zegt woordvoerder Erik Roelofsen vanochtend in gesprek met Radio M Utrecht.
In de wet stelt de regering volgens Roelofsen onder andere een versoepeling van de geluidsnormen voor. "Ondanks dat er zoveel geluidsklachten zijn. Is het nu onze verwachting, en daar maken wij ons hele grote zorgen over, dat er meer geluidshinder gaat komen."
Het is Nationale Geluidshinderdag. De NSG hoopt op een congres over geluidshinder in Amersfoort vandaag dat leden van het ministerie hun zorgen ter harte nemen. Maar daarnaast ziet Roelofsen graag dat mensen een zienswijze indienen bij de overheid. "We kunnen met z'n allen invloed uitoefenen."

VLIEGTUIGEN

Volgens Roelofsen hebben we in Nederland het meest last van geluid van vliegtuigen. "Geluidsklachten van vliegtuigen zijn er altijd wel veel, maar afgelopen jaar was het wel extreem. Er was een stijging van 40 procent. "Daarbij moet wel rekening gehouden worden dat mensen meer aandacht hebben voor het vliegtuiglawaai, bijvoorbeeld door de commotie rond de uitbreiding van vliegveld Lelystad."
Geuildsoverlast van bedrijven staat ook hoop op het lijstje irritaties. Het is een van de onderwerpen die vandaag ook aan bod komt op het congres. Roelofsen: "Wat met name een probleem is, is de bevoorrading. Dat zijn voornamelijk winkels en dergelijke. Vrachtwagens die steden en dorpen in rijden, veel geluid maken. Dat zijn de punten waar het vandaag ook veel over gaat."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.