Celstraf geëist voor beroving Amersfoortse pizzakoerier

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
AMERSFOORT - Het Openbaar Ministerie eist anderhalf jaar gevangenisstraf tegen een 19-jarige Amersfoorter die onder meer wordt verdacht van een gewapende overval op een pizzakoerier.
De helft van de strafeis is voorwaardelijk. Verder heeft de officier van justitie aan de rechter gevraagd om de verdachte 1.850 euro smartengeld te laten betalen aan het slachtoffer.

DREIGVIDEO

De 14-jarige pizzakoerier werd eind vorig jaar in de Witte de Withstraat in Amersfoort bedreigd met een vuurwapen en beroofd van 20 euro en zijn telefoon. Hij was daar naartoe gefietst om een bestelling af te leveren. Voor de ingang van een flat zou de jongen door de verdachte zijn opgewacht.
De 19-jarige Amersfoorter wordt ook verdacht van diefstal van een pinpas, waarmee hij vervolgens contactloos betaalde. En verder zou hij een meisje hebben bedreigd door een videofilmpje naar een vriendin te appen, waarop hij beledigende taal uitslaat en met een vuurwapen in de lucht schiet.

PROBLEMEN

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte veel persoonlijke problemen heeft. Er is daarom door het OM een extra lange proeftijd geëist van drie jaar, waarin hij onder toezicht van de reclassering kan werken aan verbetering.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.