RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jongste Statenlid combineert studie met politiek

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht houdt deze week informatiedagen voor de nieuwe politici in de Provinciale Staten. De dagen zijn bedoeld voor alle Statenleden om alle ins en outs te leren over de provincie. Sinds de verkiezingen van afgelopen maand bestaat meer dan de helft van de Provinciale Staten uit nieuwe mensen. De jongste aanwinst is D66-Statenlid Lyke Veen.

Ze is 23 jaar oud en daarmee de jongste nieuwkomer in de Provinciale Staten. "Tijdens mijn studententijd heb ik op de achtergrond al veel gedaan bij jongerenorganisaties, maar dit is mijn eerste politieke functie", vertelde ze vanochtend in Utrecht is Wakker.

Vroeger werd er al veel over politiek gepraat bij Lyke thuis. "Dus ik had er al op jonge leeftijd interesse voor. Toen ik vervolgens ging studeren, dacht ik: dit vind ik zo interessant dat ik er misschien wel iets mee zou willen doen. Vervolgens kwam ik bij de Jonge Democraten terecht en daar heb ik een paar jaar leuke dingen gedaan. Daarna heb ik me kandidaat gesteld."

INFORMATIEDAGEN
De informatiedagen zijn volgens Lyke nuttig voor nieuwe politici. "Het is een groot instituut en er zijn ontzettend veel mensen met wie je kennis moet maken. Daarnaast zijn er ook veel formaliteiten: hoe werkt het nou in een statenvergadering of in een commissievergadering?"

Lyke is nu nog student, maar kan dat straks prima combineren met het Statenlidschap, verwacht ze. "Het voordeel aan het afronden van mijn studie is dat ik heel flexibel ben. Ik kan mijn laptop overal mee naartoe nemen. Het Statenlidmaatschap is parttime, dus het valt goed te combineren."

In de provincie wil Lyke zich gaan inzetten voor jongeren. "Ik merk om mij heen dat veel mensen niet weten waar de provincie over gaat. Dat is zonde, want je mag ervoor stemmen. Dus ik wil jongeren betrekken bij wat de provincie doet. Daarnaast vind ik klimaat en wonen heel belangrijk."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -