Minister: nog drie personen terug naar de gevangenis

© ANP
UTRECHT - Minister Dekker van Rechtsbescherming heeft de uitplaatsing van nog eens drie personen als Michael P. beëindigd. "Deze zijn teruggehaald naar een penitentiaire inrichting", schrijft de minister in een brief die vanochtend voorafgaand aan het debat is gestuurd aan de Tweede Kamer.
Vorige week verschenen de rapporten over de zaak Anne Faber van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de inspecties Justitie en Veiligheid en de Gezondheidszorg en Jeugd. In die rapporten staat dat er veel fouten zijn gemaakt, waardoor Michael P. vrij was om te gaan en staan waar hij maar wilde, terwijl hij in behandeling was bij de forensisch psychiatrische instelling Fivoor in Den Dolder.
Naar aanleiding van de rapporten meldde Dekker vorige week dat de vrijheden van 21 personen waren ingetrokken of opgeschort. Daar komen er nu dus nog drie bij. "Deze laatste gevallen zijn in mijn eerdere beleidsreactie abusievelijk niet vermeld."
Dekker kondigde afgelopen week al een aantal maatregelen aan om herhaling te voorkomen. Zo zijn van een twintigtal gevangenen verlofregelingen ingetrokken of opgeschort. Maar de Kamer zit nog met veel vragen.
Vandaag debatteert de Tweede Kamer over die rapporten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.