Buurtbewoners geschokt: dodelijk slachtoffer schietincident Mijdrecht werd gestalkt

© RTV Utrecht / Annemarie de Wit
MIJDRECHT - De 45-jarige vrouw in Mijdrecht die gisteren om het leven kwam bij een schietincident in een woning aan de Landsherenstraat, werd gestalkt. Dat melden buurtbewoners van het slachtoffer aan RTV Utrecht.
Ooggetuigen hoorden gisteravond rond 22.30 uur meerdere schoten. "We zaten televisie te kijken en hoorden schoten. We wisten niet wat er gaande was", vertelt een buurtbewoonster. "Totdat de buurman op het raam bonsde. Hij riep: kom gauw, want op de hoek is wat gebeurd."
M'n man heeft haar pols nog gevoeld, maar toen was het al gebeurd
Buurtbewoonster
Volgens de omwonende is de politie tot diep in de nacht bezig geweest met het onderzoek. "De verdachte heeft een ruit ingeslagen en hij heeft twee schoten gelost. Ze lag dood in de gang. M'n man heeft haar pols nog gevoeld, maar toen was het al gebeurd. De kinderen waren al door mij opgevangen." De hulpdiensten hebben haar daarna nog gereanimeerd.
Een andere buurvrouw hoorde na 22 uur kabaal. Er werd geschreeuwd en daarna klonken twee schoten. Ze heeft een vermomde man hard zien weglopen met een "flink geweer".
De gebeurtenis heeft een grote impact op de buurt, zeggen de buren. "Het is vreselijk", zegt een buurvrouw. "Het raakt me heel erg. De kinderen zitten nu zonder moeder. De vader heeft de kinderen nu opgevangen. Ik kende haar heel goed en ik had heel vaak een gesprekje met haar."

STALKEN

Volgens buurtbewoners was er dus een man die het slachtoffer stalkte. Hij zou een relatie met de vrouw hebben gehad. "Zij heeft het toen uitgemaakt en hij had veel bij haar in huis geklust. Dat kon hij denk ik niet verkroppen." Of deze man ook daadwerkelijk iets te maken heeft met het incident, is nog onduidelijk.
Een andere buurvrouw bevestigt het verhaal. De ex zou een straatverbod hebben gekregen, maar werd wel nog regelmatig in de straat gezien. "En dan ging hij gewoon staan kijken", zegt de buurvrouw.
Het zou een aparte man zijn. "Hij maakte weleens stennis bij de Albert Heijn. Daar kwam de bedrijfsleider bij en toen kreeg hij een straatverbod." Ze benadrukt dat de stalker niet de vader van de kinderen is. Ook andere buurtbewoners bevestigen het verhaal dat het slachtoffer gestalkt werd.

KLOPJACHT

Na het schietincident probeerden hulpdiensten de vrouw nog te redden, maar ze overleed ter plaatse. Het onderzoek van de politie leidde gisteravond al snel naar een verdachte. Agenten deden in Zegveld een inval in de woning van de man, maar daar werd niemand aangetroffen. De politie zette onder meer twee helikopters in om uit te kijken naar de verdachte, maar ook dat leverde niets op.
De politie is volop bezig met het onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.