Burgemeester onderzoekt achtergrond neergeschoten vrouw (45) uit Mijdrecht

© RTV Utrecht / Annemarie de Wit
MIJDRECHT - De Ronde Venen onderzoekt welke problemen er bekend waren op het adres van de 45-jarige vrouw uit Mijdrecht die gisteravond om het leven werd gebracht. Volgens burgemeester Maarten Divendal zijn er in het verleden "dingen gebeurd" die aanleiding zijn voor onderzoek.
Volgens buurtbewoners was er een man die het slachtoffer stalkte. De politie heeft die verhalen ook gehoord, en onderzoekt dit. Burgemeester Divendal kan nog niet concreet op de verhalen ingaan, maar vindt het wel reden voor grondig onderzoek.
"Ik vind het onder mijn verantwoordelijkheid vallen om te onderzoeken in welke mate er bemoeienis is geweest van instanties, hulpverlening en overheid op het betreffende adres en de betreffende mensen", laat Divendal weten in een reactie aan RTV Utrecht.

STALKER

Een buurtbewoner vertelde vanmorgen dat de vrouw een relatie met deze vermeende stalker had. "Zij heeft het toen uitgemaakt en hij had veel bij haar in huis geklust. Dat kon hij denk ik niet verkroppen." Of deze man ook daadwerkelijk iets te maken heeft met het incident, is nog onduidelijk.
Een andere buurvrouw bevestigt het verhaal. De ex zou een straatverbod hebben gekregen, maar werd wel nog regelmatig in de straat gezien. "En dan ging hij gewoon staan kijken", zegt de buurvrouw.
"Hij maakte weleens stennis bij de Albert Heijn. Daar kwam de bedrijfsleider bij en toen kreeg hij een straatverbod." Ze benadrukt dat de stalker niet de vader van de kinderen is. Ook andere buurtbewoners bevestigen het verhaal dat het slachtoffer gestalkt werd.

AFSCHUWELIJK DRAMA

Burgemeester Divendal laat weten geschokt te zijn door het schietincident in Mijdrecht. "Dat twee kinderen mee moeten maken dat hun moeder is neergeschoten en omgekomen, is natuurlijk een afschuwelijk drama. Het moment dat je 's ochtends wakker wordt en hoort dat dit gebeurd is de avond ervoor, dat is echt rampzalig. Met name voor alle familie en vrienden, die dit allemaal moeten verwerken."
Burgemeester Divendal spreekt van een "afschuwelijk drama" in Mijdrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.