Meer leerlingen moeten loten om plek op middelbare school in Utrecht en Stichtse Vecht

© ANP
UTRECHT/STICHTSE VECHT - Leerlingen die komend schooljaar willen beginnen op het Amadeus Lyceum (vmbo tl en havo), het Gerrit Rietveld College (vmbo tl, havo en vwo), het Niftarlake College in Maarssen (vmbo tl, havo en vwo) en het SVPO (vmbo tl) moeten loten voor een plek. In totaal gaat het om 750 leerlingen, die meedingen naar 384 plekken.
Het gaat om alle scholen uit de gemeentes Utrecht en Stichtse Vecht, meldt Naar het VO vanmiddag. De vier middelbare scholen zijn zo populair, dat er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen. De loting wordt morgen verricht. Het Niftarlake College loot enkel onder leerlingen die niet uit Stichtse Vecht komen.
Het gaat dit jaar om veel meer lotingen dan vorig jaar, toen moesten in de twee gemeenten 507 leerlingen meedoen aan de loting.

ZEIST

Door de loting gebeurt het steeds vaker dat leerlingen naar omliggende gemeenten moeten uitwijken. Zo zag de Katholieke scholengemeenschap De Breul in Zeist het aantal leerlingen uit de stad Utrecht de afgelopen jaren fors stijgen.

BUNNIK

Ook Bunnik heeft last van de loting in Utrecht. Vorig jaar spraken Bunnikse ouders hun zorgen tegenover RTV Utrecht uit. Pas als alle Utrechtse kinderen op een middelbare school in hun stad geplaatst zijn, komen Bunnikse leeftijdsgenoten in aanmerking.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.