RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente koopt golfbaan Doorn: komen er woningen of mariniers?


DOORN - De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de grond onder de golfbaan gekocht. De Heuvelrug telt daar 1,9 miljoen euro voor neer. Maar wat gaat er op dat terrein gebeuren? Dat is nog spannend.

Al jaren wordt er gegolfd op het terrein aan de Mariniersweg. Maar naast het golfterrein zit de marinierskazerne. Het Korps moet verhuizen naar Zeeland. En daarom maakt de gemeente plannen om die twee terreinen te combineren voor woningbouw. Maar komen die huizen er echt?

"De minister heeft besloten om de onderzoeken in Vlissingen stop te zetten", aldus wethouder Gerrit Boonzaaijer. "Het ligt helemaal stil nu. Daar moeten we het nu even mee doen". Tot zeker 2022 kan er in ieder geval gegolfd worden, verzekert de wethouder.

VERVUILD
Voor er andere plannen uitgevoerd worden op het kazerneterrein, zal de grond eerst gesaneerd moeten worden. Er zit koper in de grond. Voor golfen is dat geen probleem, maar als er woningen worden gebouwd moet er wat gebeuren.

En ergens dit voorjaar valt er waarschijnlijk een besluit over de verhuizing van de mariniers. Ze moeten naar Vlissingen in een nieuw te bouwen kazerne, maar daarover zijn veel twijfels. Uit oude plannen bleek al dat de mannen ook in Doorn kunnen blijven. Zeker als het golfterrein er bij betrokken kan worden. Dat beaamde Korpscommandant Mac Mootry eerder in een gesprek met Kamerleden in Den Haag.

"Wij gaan nu nog uit van het Kamerbesluit. Ze vertrekken, maar weten niet wanneer", verklaart Boonzaaijer. Hij zegt dat het Rijk nog geen interesse heeft getoond in het stuk grond. De gemeente heeft de plannen voor een woonwijk op het kazerneterrein voorlopig in de ijskast gezet. "We verhuren de grond nu. En we zijn blij dat we er een huurder voor hebben", aldus de wethouder.

De stichting die de golfbaan eerder exploiteerde, draaide enige tijd verlies. Volgens wethouder Boonzaaijer is die situatie nu verleden tijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -