Ontketend FC Utrecht stelt na rust orde op zaken en wint ruim van VVV

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft zijn vierde uitoverwinning op rij geboekt in de Eredivisie. De ploeg van Dick Advocaat won dankzij een uitstekende tweede helft met 6-2 bij VVV-Venlo. Het evenaart daarmee het clubrecord uit het seizoen 1970/1971, toen er ook vier achtereenvolgende uitzeges werden geboekt.

DEFENSIEF WANKEL

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Utrechters. Na een knappe solo van Sean Klaiber belandde de bal voor de voeten van Sander van de Streek, die zijn schot geblokt zag worden door een VVV-verdediger.
Daarna pakte de thuisploeg het initiatief. Zwak verdedigen van FC Utrecht-verdediger Nicolas Gavory leidde de eerste kans voor Johnatan Opoku in. Dat schot ging nog naast, maar een paar minuten later was het wel raak. Een interceptie van Joris van Overeem belandde voor de voeten van Opoku die de bal simpel binnenschoot.
Trainer Dick Advocaat (FC Utrecht): "In de rust gezegd dat het anders moest"
Dat de 1-1 vlak daarna op het scorebord verscheen, was te danken aan Riechedly Bazoer. De Middenvelder etaleerde een vleugje van zijn klasse en rondde een fraaie dribbel af met een mooi afstandsschot, dat doelman Unnerstall kansloos liet.

JOOSTEN

Vlak voor rust kwamen de Venlonaren opnieuw op voorsprong. Uitgerekend Patrick Joosten, door FC Utrecht verhuurd aan VVV-Venlo, zette de treffer op zijn naam. Doelman Jensen had geen antwoord op het zwabbershot van de vleugelaanvaller.

UITBLINKER BAZOER

Na rust nam Bazoer zijn ploeg opnieuw bij de hand. De geboren Utrechter deed dat door de 2-2 te scoren met een fraai schot dat met een mooie curve de linkerhoek indraaide.
Riechedly Bazoer (FC Utrecht) in gesprek met René van den Berg
Na een uur spelen kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop die opnieuw werd ingebracht leek in eerste instantie gescoord te worden door Janssen, maar in de herhaling bleek dat VVV-er Post de bal achter zijn eigen doelman tikte.

ONTKETEND

Een kwartier na de gelijkmaker van Bazoer vergrootte FC Utrecht de marge zelfs naar drie. Eerst beloonde de goed spelende Klaiber zichzelf met een doelpunt door de bal hard in de korte hoek te schieten. Daarna was het de beurt aan Van de Streek. Hij bekroonde goed werk van Jean-Christophe Bahebeck met het vijfde doelpunt van de Utrechters.
Sean Klaiber (FC Utrecht): "Die keeper is zo groot, ik dacht: ik schiet hem in de korte hoek"

KRAMER

Het slotstuk van het duel was voor de ingevallen Michiel Kramer. De spits maakte eindelijk zijn eerste treffer namens FC Utrecht op aangeven van Klaiber, waarmee de eindstand op 6-2 werd bepaald.
21' Riechedly Bazoer [1-1]
18' Johnatan Opoku [1-0]
41' Patrick Joosten [2-1]
52' Riechedly Bazoer [2-2]
60' e.d. Danny Post [2-3]
62' Sean Klaiber [2-4]
68' Sander van de Streek [2-5]
87' Michiel Kramer [2-6]

OP SCHOT

De Utrechters zijn bijzonder op schot in de laatste drie uitwedstrijden. Na overwinningen op Heracles Almelo (1-5) en NAC Breda (0-4) staat de teller na woensdag maar liefst op vijftien treffers IN DE LAATSTE DRIE UITWEDSTRIJDEN.
Aanvoerder Willem Janssen praat na met René van den Berg na de vierde uitzege op rij van zijn ploeg

RANGLIJST

FC Utrecht staat na de ruime overwinning stevig op de vijfde plaats van de Eredivisie. Nummer 6 Vitesse verspeelde dinsdag twee punten tegen AZ (2-2), waardoor de voorsprong van FC Utrecht nu vier punten bedraagt.
Komende zaterdag neemt FC Utrecht het in de Eredivisie op tegen ADO Den Haag.