Weer auto van talud op Waterlinieweg

© Michiel van Beers
UTRECHT - Op de Waterlinieweg in Utrecht is vanmorgen opnieuw een auto van het talud gereden. De bestuurder raakte gewond. Twee rijstroken werden afgesloten voor het verkeer. Dat leidde tot forse vertraging.
De bestuurder van de auto zou rond kwart voor zeven de macht over het stuur kwijt zijn geraakt. De auto schampte een boom en kwam tussen de bosjes halverwege het talud terecht.
De bestuurder werd met hulp van de brandweer uit het voertuig gehaald en met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een stadsbus die achter het ongeluk reed stopte. Inzittenden werden gehoord als getuigen. Een berger heeft de auto meegenomen.
Omwonenden van de Waterlinieweg in Utrecht maken zich al langer zorgen over ongelukken waarbij auto's van het talud af glijden. In 2017 werd de Waterlinieweg aangepast. Daarbij werden de vangrails verwijderd tussen het stadion en Lunetten.
De gemeente zag eind vorig jaar geen reden om de vangrails terug te plaatsen. Ze zijn destijds weggehaald in de hoop dat mensen langzamer gaan rijden en om de weg op die manier veiliger te maken.
Buurtbewoner Sake Hogeveen besloot een blog te maken over de stand van zaken.
© Michiel van Beers
© Michiel van Beers
© Michiel van Beers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.