Burgemeester over drama Mijdrecht: "Er is heel goed aandacht aan besteed op school'

© RTV Utrecht / Annemarie de Wit
MIJDRECHT - Basisschool De Fontein in Mijdrecht heeft met de kinderen stilgestaan bij het schietincident waarbij een van de moeders eergisteren omkwam. Burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen vertelde daar vanmorgen over op RTV Utrecht.
"Het is in de eerste plaats triest en verschrikkelijk voor de twee kinderen van de omgekomen moeder", zei hij. "Daaromheen is er een kring van mensen voor wie de impact ook groot is. Zoals de kinderen op school en hun ouders. Gisteren is daar heel goed aandacht aan besteed op De Fontein."
Slachtofferhulp is daarbij ook betrokken geweest met tips en ondersteuning. "De leerkrachten zijn heel professioneel, maar zoeken ook houvast in: doe ik het eigenlijk wel goed? Het verrassende is dat jonge kinderen op school vrij snel weer overgaan tot de orde van de dag, maar als straks de kinderen van de omgekomen moeder weer naar school gaan, zal dat weer anders zijn."
Volgens Divendal is er ook in de kerk mogelijkheid geweest om over het incident te praten. "Ik heb daar zelf ook nog wat mensen gesproken. De impact in de gemeente is groot, maar het is niet zo dat het onrust veroorzaakt. Het is meer zo dat mensen hun medeleven willen betuigen en uiting willen geven aan hun verdriet."
De 45-jarige moeder is doodgeschoten in haar woning door een man die haar stalkte. Het gaat volgens buurtbewoners om haar ex. Gisteren werd een dode man gevonden in Wilnis. De 54-jarige inwoner van Zegveld was een bekende van de doodgeschoten vrouw. Of het om haar ex gaat, is nog niet bevestigd. Wel zegt de politie dat de man mogelijk betrokken is geweest bij de dood van de vrouw.
Divendal vertelde eerder al geschokt te zijn door het schietincident. "Dat twee kinderen mee moeten maken dat hun moeder is neergeschoten en omgekomen, is natuurlijk een afschuwelijk drama. Het moment dat je 's ochtends wakker wordt en hoort dat dit gebeurd is de avond ervoor, dat is echt rampzalig. Met name voor alle familie en vrienden, die dit allemaal moeten verwerken."
Niet alleen de recherche, ook de burgemeester onderzoekt de achtergrond van het drama. "Je maakt een eigen tijdlijn. We bekijken of het slachtofffer en de dader in contact zijn geweest met de gemeente in het kader van de hulpverlening, wat voor resultaten dit heeft opgeleverd en of we hier met elkaar van kunnen leren."
Interview met burgemeester Divendal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.