Primeur in Utrecht: live-interview met seksrobot Robin

© Lin Woldendorp/MotsuDolls
UTRECHT - Een bijzondere gast schuift op 8 april aan tijdens de tech-talkshow 'Hashtech' in TivoliVredenburg in Utrecht. Het is seksrobot Robin.
Tijdens de avond wordt besproken hoe technologie liefde en seks beïnvloedt. De Utrechtse presentatoren Marcel Bamberg, Thom Egberts en Ruud Schapenk van Podium de Stadstaat gaan samen met hun gasten op onderzoek uit.
Er wordt onder meer gesproken over virtual reality-porno, Tinder en robotseksualiteit. En Robin komt dus. Ze wordt bijgestaan door haar maker Niels van der Voort, onderzoeker Elisabeth Timmermans en auteur Jeanneke Scholtens.
Het is volgens de Utrechters de eerste keer dat de Nederlands sprekende seksrobot Robin voor een live publiek wordt geïnterviewd. Wat begon met een grapje, leidde tot een serieus plan. "Na wat rond bellen kwamen we erachter dat er seksrobots in Nederland worden gemaakt. En dat er sinds kort zelfs één bestaat die Nederlands praat."
In samenwerking met het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg, maakt het drietal de Utrechtse tech-talkshow nu voor de zesde keer. "Maar dit is wel de eerste keer dat we een robot het podium op trekken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.