RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tramschutter Gökmen Tanis blijft langer vastzitten

UTRECHT - De 37-jarige Gökmen Tanis, de verdachte van de aanslag in de Utrechtse tram, blijft langer vastzitten. Zijn voorarrest is met de maximale termijn van 90 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

Eerder bepaalde de rechter-commissaris dat de man 14 dagen langer vast moest blijven zitten. Het Openbaar Ministerie verzocht de rechtbank vandaag om het voorarrest van de man met 90 dagen te verlengen. De raadkamer van de rechtbank oordeelde vandaag dat de man vast moet blijven zitten tot de eerste zitting.

Gökmen Tanis wordt verdacht van drie strafbare feiten: moord of doodslag op meerdere personen met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.

De eerstvolgende zitting is een zogenoemde pro-formazitting, dit is een openbare zitting. Als een verdachte in voorarrest zit, moet zijn zaak binnen drie maanden aan de strafrechter worden voorgelegd. Tijdens de pro-formazitting wordt onder andere de stand van het onderzoek en het voorarrest besproken. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -