RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraffen geëist tegen verdachten autobrandstichting Kanaleneiland rond jaarwisseling

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft celstraffn geŽist tegen twee mannen die verdacht worden van een autobrand rond de jaarwisseling. De 22-jarige verdachten zouden op 28 december vorig jaar een auto in brand hebben gestoken op de Bevinlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Eťn van de twee wordt door de officier van justitie verantwoordelijk gehouden van het in brand steken van de Volkswagen Polo. Tegen deze man is een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk, geŽist. De man had nog een voorwaardelijke celstraf lopen van twee weken. De OvJ wil dat de man deze straf ook uitzit.

De andere man wordt verdacht van medeplichtigheid. Hij bestuurde de vluchtscooter. Tegen hem is volgens het adolescentenstrafrecht 150 dagen jeugddetentie, waarvan 85 dagen voorwaardelijk, geŽist. De 65 dagen onvoorwaardelijk heeft hij al uitgezeten, hij bevindt zich dus nu op vrije voeten).

Op de zitting vandaag verklaarden de twee 22-jarige verdachten dat ze niets met de autobrand te maken hadden. De officier van justitie vond echter bewezen dat de twee de Volkswagen Polo op de Bevinlaan in brand hadden gestoken en zelfs op heterdaad betrapt zijn. Direct na de brand meldde een agent die ooggetuige was van de brandstichting, het signalement van de scooter en de twee mannen. Vanaf dat moment is de scooter met de vluchtende mannen steeds in het oog gehouden. De OvJ sprak van ernstige strafbare feiten die voor veel maatschappelijke onrust zorgden. Ook is het zo dat de straffen voor het stichten van autobranden zwaarder worden.

EXTRA INZET OPSPORING
In de maanden rond de jaarwisseling vinden er geregeld autobranden plaats in Utrecht, met name in de wijken Overvecht en Kanaleneiland. Om verdachten makkelijker aan te kunnen houden is er rond deze tijd extra ingezet op opsporing. De verdachten zijn gevolgd met camerabeelden, warmtebeelden en voertuigen. Het tweetal werd uiteindelijk aangehouden bij een coffeeshop op de Croeselaan.

In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft de politie meer brandstichtingen van auto's weten op te sporen. Zo staan er morgen ook twee verdachten op zitting voor zestien brandstichtingen van auto's in Utrecht en Nieuwegein. Ook op 11 en 12 april en 14 juni worden bij de rechtbank Midden-Nederland zaken behandeld van brandstichtingen van auto's.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -