'Stalker' doodgeschoten vrouw Mijdrecht in februari vrijgesproken

© PetersHotnews.nl
WILNIS/MIJDRECHT - De 54-jarige man uit Zegveld die gisteren dood werd aangetroffen in Wilnis, is in februari van dit jaar door de rechter vrijgesproken van stalking en belediging. Het slachtoffer was de 45-jarige vrouw die dinsdagavond in Mijdrecht werd doodgeschoten.
Zij deed in een eerder stadium aangifte tegen deze man, bevestigde de politie gisteren. Deze zaak is op 18 februari behandeld door de politierechter van de rechtbank Midden-Nederland. De Zegvelder is toen vrijgesproken van de aan hem tenlastegelegde feiten, maakt het OM vandaag bekend.
De vrouw had in september 2018 aangifte gedaan van stalking en belediging in de periode van mei tot september 2018. De officier van justitie legde hem een contact- en locatieverbod op voor een periode van negentig dagen.
Op de zitting, die op 18 februari van dit jaar plaatsvond, sprak de politierechter de verdachte echter vrij. Daarmee werd ook het contact- en locatieverbod opgeheven. In overleg met het slachtoffer is daarna geen hoger beroep aangetekend. Het onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van de man bij de dood van de vrouw in Mijdrecht deze week wordt voortgezet.

UITLEG RECHTBANK

De rechtbank verklaart dat op basis van het dossier van de man "niet wettig en overtuigend bewezen kon worden dat er sprake was van stalking in zin van de wet". De man is om die reden vrijgesproken wegens onvoldoende wettig en overtuigend bewijs. "Om tot een bewezenverklaring van stalking te komen moet er sprake zijn van wederrechtelijke, opzettelijke, stelselmatige inbreuk op iemands persoonlijke levenssfeer met het oogmerk om iemand te dwingen iets (niet) te doen, iemand te dwingen iets te dulden of iemand vrees aan te jagen", verduidelijkt de rechtbank vandaag.
De advocaat van de 54-jarige man uit Zegveld bevestigt tegenover RTV Utrecht dat de zaak in februari is voorgekomen, maar wil verder geen uitspraken doen over zijn voormalig cliënt.
Buurt Mijdrecht geschokt door schietincident Landsherenstraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.