Utrechtse wethouder verrast door stop jeugdvoetbal Faja Lobi

© Faja Lobi KDS
UTRECHT - Voetbalclub Faja Lobi KDS zou het besluit om te stoppen met jeugdvoetbal moeten heroverwegen. Dat zegt wethouder Maarten van Ooijen op vragen uit de raad. Raadsleden waren verrast door het bericht op RTV Utrecht dat de club met ingang van volgend seizoen wil stoppen met voetbal voor jeugdteams.
De wethouder liet tijdens het vragenuurtje weten dat koepelorganisatie Sport Utrecht met Faja Lobi in gesprek is. De wethouder reageerde licht gepikeerd, ook hij was verrast door het bericht. Hij gaf aan recent nog met de club gesproken te hebben, maar toen niets gehoord te hebben over het stoppen van de jeugdafdeling.
Voetbalclub Faja Lobi KDS speelt op het dak van Utrechtse Ikea op de meubelboulevard. De club gaf aan met ingang van het komend seizoen te stoppen met de jeugdvoetbal. De reden daarvoor is dat juist bij de jeugdleden een grote achterstand is in het betalen van de contributies, de club zegt nog 3.000 euro tegoed te hebben.
Daarnaast tonen de jonge voetballers weinig respect voor de vrijwilligers van de club. Tenslotte ontbreekt het aan participatie van de ouders van de jonge spelers.
Een groot aantal politieke partijen maakt zich zorgen over het verdwijnen van de jeugdafdeling. D66 vraagt zich af of er straks nog wel genoeg ruimte is voor kinderen om te voetballen in de wijk Kanaleneiland. Ook roept de partij de wethouder op om actiever betrokken te raken bij de problemen van jeugdafdelingen van voetbalclubs.
De wethouder liet weten dat er op dit moment geen andere jongerenafdelingen van voetbalclubs op omvallen staan. Wel gaf hij aan dat er twee clubs met problemen zijn. Zo noemt hij de situatie bij DWSV 'lastig' en die bij v.v. Vechtzoom 'niet stabiel'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.