Inwoners Soesterberg in de bres voor pakketbezorger Ruud: "Hij hoort bij dit dorp"

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
SOESTERBERG - Grote verontwaardiging in Soesterberg over het besluit van Post NL om pakketbezorger Ruud Kesler van zijn vaste route door het dorp te halen. Een petitie om de bezorger te behouden is inmiddels meer dan duizend keer getekend.
"Ik heb tien jaar lang met ontzettend veel plezier en passie pakketten bezorgd in Soesterberg. Per 1 mei 2019 zal ik mijn vaste route op moeten geven. Ik heb hier veel verdriet van, maar helaas ook geen invloed op. Ik wens mijn vaste klanten goede dienstverlening toe in de toekomst. Ik hoop op vervangers die dit werk net zo accuraat en vol gedrevenheid zullen uitvoeren als ik de afgelopen tien jaar gedaan heb", aldus Ruud Kesler op zijn Facebookpagina.
Vanavond kwamen veel inwoners van Soesterberg bijeen om hun steun aan Ruud te betuigen. Hij is namelijk niet zomaar een pakketjesbezorger, vertelt Channa Koeslag, die de petitie om de bezorger te behouden startte. "Ruud hoort bij dit dorp. Hij woont hier niet, maar is toch een inwoner geworden. Hij weet wie je ouders zijn en waar je werkt. Hij is bij mij vaak genoeg langs gekomen om een pakketje af te leveren op werk, omdat ik niet thuis was en hij 'toch in de buurt was'. Dat is Ruud."
Videoverslag van de steunbetuiging aan pakketbezorger Ruud Kesler
Volgens de zoon van Ruud zit hij er op dit moment emotioneel doorheen. "Mijn vader is zeer geliefd hier in Soesterberg, ik denk omdat hij een stukje extra service verleent. De mensen zijn helemaal weg van hem. Hij heeft nu al twee dagen niet geslapen en slecht gegeten. Als het aan Post NL ligt moet hij gaan rouleren, elke week ergens anders rijden. Mijn vader is 56, hij ziet dat gewoon niet zitten."
Verslaggever Kees Hoogendijk in gesprek met inwoners Soesterberg over pakketbezorger Ruud.

REACTIE POST NL

Volgens woordvoerder Ellen Talsma van Post NL is het "prachtig om te zien dat mensen zo'n fan zijn van een van onze pakketbezorgers". Tegelijkertijd geeft ze aan dat Post NL een groot bedrijf is en dat het "onvermijdelijk is dat er dingen veranderen". Als het aan het postbedrijf ligt zal Ruud eens per vijf weken de route in Soesterberg rijden. Of de petitie invloed zal hebben op het besluit kan de woordvoerder van Post NL op dit moment niet aangeven. Ruud zelf mocht van PostNL overigens niet voor de microfoon reageren.
Veel mensen in Soesterberg hebben vanavond hun steun betuigd aan pakketbezorger Ruud.
Veel mensen in Soesterberg hebben vanavond hun steun betuigd aan pakketbezorger Ruud. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.