Centraal Museum start dit najaar expositie over Dick Bruna en zijn betekenis voor Utrecht

UTRECHT - Het Centraal Museum houdt dit najaar een grote expositie over Dick Bruna, en wat de kunstenaar heeft betekend voor de stad Utrecht. De tentoonstelling is vanaf 9 november te zien.
"Dick Bruna heeft natuurlijk een zeer prominente rol voor de stad Utrecht vervuld", zegt Jacqueline Rutten van het Centraal Museum. "Het idee voor de tentoonstelling is ontstaan uit een affiche dat hij in 1986 maakte: 'Utrecht, stad naar mijn hart.' (zie foto, red.) Daarna heeft hij nog veel meer beelden voor de stad ontwikkeld en opdrachten in Utrecht gedaan. Juist dat belang van Bruna voor de stad Utrecht gaan we laten zien in deze tentoonstelling."
De kunstenaar is over de hele wereld bekend als de geestelijk vader van Nijntje. Maar deze tentoonstelling gaat over meer dan alleen het bekende konijntje. Zo ontwierp hij vele affiches en omslagen voor de pocketboeken van Zwarte Beertjes.
"Het zijn beelden die veel Utrechters denk ik wel zullen herkennen", aldus Rutten. Verder kan ze nog niet veel zeggen over de expositie, die zich nog erg in de beginfase bevindt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.