Onduidelijkheid over huisvesting Utrechtse voedselbanken

De voedselbank in Amersfoort.
De voedselbank in Amersfoort. © RTV Utrecht
UTRECHT - Volgens de PvdA in Utrecht dreigen diverse voedselbanken hun huisvesting kwijt te raken. Tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad stelde de partij daar vragen over. Wethouder Linda Voortman ontkent dat er acute problemen zijn.
De PvdA, die werd ondersteund door ChristenUnie, GroenLinks, D66 en de PvdD, beweert dat het huurcontract met de voedselbank in Overvecht is opgezegd. Maar ook in Zuilen, Kanaleneiland, Rivierenwijk, Leidsche Rijn en Ondiep zijn er problemen.
Wethouder Linda Voortman ontkent dat het huurcontract met de voedselbank Overvecht is opgezegd. Wel erkent ze dat er signalen zijn bij andere voedselbanken over problemen met de huisvesting. Ze zegt die signalen heel serieus te nemen, ze is in gesprek met de betrokkenen. Die gesprekken zouden complex zijn, omdat er veel verschillende betrokkenen zijn.
Pikant detail in de discussie over de huisvesting van de voedselbanken, is dat de ChristenUnie tijdens de laatste verkiezingen voor de gemeenteraad dit als speerpunt verklaarde. Tijdens verkiezingsdebatten vroeg lijsttrekker Maarten van Ooijen telkens weer aandacht voor de problemen rond de huisvesting.
Inmiddels zit de ChristenUnie in de coalitie en is Van Ooijen wethouder in het college. Tot op heden heeft deelname van de ChristenUnie aan het stadsbestuur, naar het zich laat aanzien, geen structurele oplossing voor de problemen opgeleverd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.