Detentie en behandeling geëist tegen doorrijder Utrechtse Kaatstraat

© Handhaving Utrecht
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft een zogeheten ISD-maatregel van twee jaar geëist tegen de man die een fietsende studente op de Kaatstraat aanreed. De man reed door na het ongeluk en liet de studente zwaar gewond achter. Een ISD-maatregel is een combinatie van detentie en behandeling in een gesloten setting.
Het ongeluk gebeurde op 1 september 2018 rond drie uur 's nachts. Getuigen zagen hoe de auto van de verdachte met hoge snelheid en zonder te remmen de fietsster schepte en vervolgens door reed.
Terwijl hulpverleners vochten voor het leven van de jonge vrouw, gedroeg een van de omstanders zich lastig en werd door de politie weggestuurd. Dit bleek later de 23-jarige verdachte te zijn. Hij had zijn auto in de buurt geparkeerd en was daarna bij het ongeluk komen kijken. De beschadigde auto leidde de politie naar de verdachte, die de volgende dag werd aangehouden.
Uit onderzoek bleek dat de man veel te hard heeft gereden en te veel alcohol had gedronken. Zijn gedrag na het ongeval ziet het OM als strafverzwarend. Naast de ISD-maatregel wil het OM ook het rijbewijs van de verdachte voor twee jaar innemen. De man wordt ook nog verdacht voor het doorrijden na een aanrijding met blikschade in juni 2018 en de heling van een mobiele telefoon.
De aangereden studente verkeerde lange tijd in levensgevaar. Ze heeft langdurig moeten revalideren en is nog altijd niet volledig hersteld. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.