RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jonge verdachten uit Nieuwegein voor de rechter na zeker vijftien autobranden

NIEUWEGEIN/UTRECHT - Twee jonge mensen uit Nieuwegein staan vandaag voor de rechter voor een reeks autobranden in onze regio. De inmiddels 20-jarige vrouw en 15-jarige jongen worden verdacht van het in brand steken van zeker vijftien auto's, onder meer in Nieuwegein en Utrecht.

Het gebeurde in november en december vorig jaar. En dat is niet het enige waarvan de twee verdacht worden; ze zouden ook een bus en een woning met stenen hebben bekogeld.

De zaak tegen de 20-jarige vrouw is vanmiddag aangehouden. Het OM vindt meer onderzoek naar haar persoonlijke situatie noodzakelijk. De zaak tegen de 15-jarige jongen vindt achter gesloten deuren plaats, omdat hij minderjarig is.


ONRUST
Vooral de autobranden zorgden in Nieuwegein voor veel onrust, merkte ook rechtbankverslaggever Riks Ozinga: "Het waren twee weken waarin de ene na de andere autobrand werd gesticht. Op een gegeven moment, op een zaterdagavond, ging de ene na de andere auto in vlammen op in Nieuwegein. Mensen gingen op straathoeken staan om te posten of een extra rondje lopen met de hond, het was een hele angstige toestand."

STRAF
Volgens Ozinga zal de straf voor de twee waarschijnlijk niet mals zijn. "Het zou best wel een stevige straf kunnen worden", zegt hij. "Gisteren stond er nog een 22-jarige Utrechter voor de rechter wegens een autobrand, en die kreeg uiteindelijk een eis van een half jaar cel aan de broek en dit zijn dan vijftien autobranden en dan die vernieling van de bussen waarbij iemand gewond is geraakt, dus het kan behoorlijk oplopen."

Bij een aantal van de autobranden is nog een derde verdachte betrokken. Dat is een 15-jarige jongen uit De Meern. Hij staat volgende week vrijdag voor de rechter. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het vernielen van de bus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -