Onafhankelijke deskundige probeert oplossing te vinden voor stalloze boer uit Soest

© RTV Utrecht
SOEST - De gemeente Soest heeft een onafhankelijke deskundige aangesteld in de zaak rond André van Dorresteijn. Al jaren wordt er gediscussieerd of de boer uit Soest nu wel of geen nieuwe boerderij mag bouwen in de open polder.
Van Dorresteijn zit nu met zijn boerenbedrijf nog binnen de bebouwde kom. Daar is door woningbouw geen ruimte meer voor hem. De koeien zijn dakloos en kunnen volgens de boer niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Maar een verhuizing naar de zuidkant van de Peter van den Breemerweg werd begin februari definitief afgeschoten door de gemeenteraad. Tot grote teleurstelling van Van Dorresteijn.
De gemeenteraad gaf wethouder Harrie Dijkhuizen toen wel de opdracht om samen met de boer op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor het boerenbedrijf. Voorwaarde was dat dit proces zou worden begeleid door een onafhankelijke deskundige. Die deskundige is inmiddels gevonden bij organisatie STIVAS, laat de gemeente weten.
Vorige week is er een kennismakingsgesprek geweest tussen de boer en de onafhankelijke deskundige. De wethouder was daar ook bij aanwezig. De gesprekken vinden nu zonder actieve inmenging van de gemeente plaats. De gemeente geeft aan de uitkomsten van die gesprekken af te wachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.