Met piepschuim bepakte Uithoftram rijdt naar Nieuwegein

© Provincie Utrecht
UTRECHT/NIEUWEGEIN - De nieuwe Uithoftram hebben sommige Utrechters al een keer voorbij zien glijden vanwege een testrit. Afgelopen nacht was de nieuwe tram voor het eerst te bewonderen op het traject richting Nieuwegein. Om er zeker van te zijn dat de perrons niet te krap waren, werd de tram van stroken piepschuim voorzien.
Rond 1.45 uur verliet de tram, die officieel de CAF tram 6002 heet, de remise. Onder begeleiding van verkeersregelaars die de kruisingen van de trambaan beveiligden, reed de tram tot halte Wijkersloot.

PIEPSCHUIM

Omdat niet zeker was of het hele tramsysteem aansloot op de afmetingen van de nieuwe tram, was het voor de zekerheid ingepakt met piepschuim. De nieuwe trams hebben in ieder geval een lagere instap dan de andere trams op het traject, waardoor alle perrons in de toekomst verlaagd en verlengd zullen moeten worden.
Ondanks dat het piepschuim om sommige perrons flink kraakte, werd de testrit als succesvol gezien. De haltes op enkele stations moeten worden aangepast. Het trambedrijf zal hiervoor de meetresultaten gebruiken van deze speciale testrit.
Vanaf eind 2020 wordt de Uithoftram de standaard tram op elk traject.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.