Kinderdagverblijf Bilthoven dicht na inspectie van de GGD

© ANP
BILTHOVEN - Kinderdagverblijf Montessori in Bilthoven is op last van het college van burgemeester en wethouders gesloten, zo laat een woordvoerder van gemeente de Bilt weten.
Na inspectie van de GGD regio Utrecht bleek er van alles niet in de haak: "Het kinderdagverblijf voldeed niet aan de regels en heeft daarom een exploitatieverbod van zeven dagen gekregen", aldus de woordvoerder.

GIFTIG

Tijdens deze bezoeken is gebleken dat één van de beroepskrachten niet is ingeschreven in het personenregister en geen koppeling heeft met de organisatie. Dit betekent dat er op dat moment geen geldige VOG (Verklaring omtrent gedrag) was voor deze medewerker. Deze medewerker is op dat moment naar huis gestuurd.
Ook was er een giftige plant aanwezig en was de temperatuur in de koelkast te hoog. Schoonmaakartikelen lagen binnen het bereikt van kinderen. Er hing een grote plastic zak met afval in het toilet waar de kinderen direct bij konden en werd niet gecontroleerd wat de temperatuur en de CO2-waardes in de slaapkamers waren.

NIET LEERBAAR

Het kinderdagverblijf staat al langer onder verscherpt toezicht: "Al sinds 2016 wordt er gehandhaafd en steeds is het op meerdere factoren mis. Wij noemen ze dan 'niet leerbaar', ze leren niet van hun fouten. Daarom hebben we besloten het te sluiten."
De kinderopvang zal in ieder geval tot en met dinsdag negen april gesloten blijven. De ouders van de kinderen zijn op de hoogte gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.