Dochter Soesterbergse Syriëganger overleden

SOESTERBERG - In Syrië is de dochter van de Soesterbergse Syriëganger Angela B. overleden. Dat bevestigt de oma van Angela aan de Volkskrant.
Angela B, vluchtte enkele weken geleden met haar zoon en dochter uit Baghouz, het laatste IS-bolwerk. Het meisje heeft hierbij een hoofdwond opgelopen. "Ze zaten in een tentje, het meisje stak haar hoofd naar buiten en werd door een granaatscherf geraakt, ze heeft erg geleden", aldus de advocaat van de oma tegen de krant.
Daarna is het kindje overgebracht naar het Al Hayat ziekenhuis, waar ze uiteindelijk aan haar verwondingen is overleden.

KALIFAAT

Angela B. verruilde in 2015 Soesterberg voor Syrië om zich bij IS aan te sluiten en is inmiddels opgepakt door Koerdische strijders. B. zit momenteel vast in een zwaar bewaakte sectie van vluchtelingenkamp Al-Hol.
Het is het tweede Nederlandse kind van een jihadist dat na aanhouding door Koerdische troepen komt te overlijden. Begin vorige maand stierf de pasgeboren zoon van de Arnhems IS-strijder Yago Riedijk in een vluchtelingenkamp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.