Autorit uit Houten eindigt in Sydney

Wiebe Wakker in Australië
Wiebe Wakker in Australië © Wiebe Wakker
HOUTEN - Drie jaar geleden vertrok Wiebe Wakker uit Houten, zijn doel was om in een elektrische auto naar Sydney te rijden. Na een tocht van 95.000 kilometer rijdt hij morgen de laatste kilometers met zijn omgebouwde Volkswagen Golf. Het doel van de reis van Wakker was om te laten zien waar elektrische auto's toe in staat zijn.
De intocht in Sydney wordt een optocht. Wakker zal een stoet van tientallen elektrische auto's aanvoeren. Die rijden over de beroemde Harbour Bridge, gefilmd door drones. In het park naast Opera House trapt Wakker voor de laatste keer op de rem. Daar wordt hij ontvangen door de Nederlandse consul-generaal.
Het voertuig houdt het goed. Het laatste probleem was een accu die gerepareerd moest worden, ongeveer een jaar geleden in Indonesië. "En tijdens een hittegolf in Australië, bij 49 graden, raakte de
accu oververhit. Laten afkoelen was genoeg. Verder heb ik een klein krasje, maar je zou niet denken dat we door heel Azië hebben gereden."
Wakker heeft zijn 'partner' de Blue Bandit genoemd. "Ik praat met haar, we hebben een soort slechte relatie, af en toe scheld ik. De eerste maanden waren geweldig, we waren happy en hadden mooie
momenten. Na een tijdje begon ze te klagen en wou ze niet meer verder rijden. Ik heb er tijd, geld en energie in moeten steken om haar weer aan de praat te krijgen. Na al die problemen hebben we nu
een stabiele relatie."
De Blue Bandit gaat per schip terug naar de eigenaar, die de auto al die jaren heeft uitgeleend. Wakker zelf vliegt terug naar Nederland.
Australië is het 33e land waar Wakker rondrijdt. Op weg naar de finish kwam hij onder meer door Finland, Rusland, Moldavië, Turkije, Iran, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, India, Thailand, Maleisië en Indonesië.
Wiebe Wakker in Myanmar
Wiebe Wakker in Myanmar © Wiebe Wakker
Wiebe Wakker in Maleisië
Wiebe Wakker in Maleisië © Wiebe Wakker
Wiebe Wakker in Iran
Wiebe Wakker in Iran © Wiebe Wakker

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.