Renswoude kan weer binnensporten: sporthal De Hokhorst heropend na brand

RENSWOUDE - In Renswoude is sporthal De Hokhorst officieel heropend nadat er in juli vorig jaar brand uitbrak. De brandweer kreeg de brand goed onder controle, maar sporten was niet meer mogelijk.
"We hadden net voordat de brand uitbrak een nieuwe vloer gekregen. Daar was nog nul keer op gesport en die was gelijk helemaal stuk," vertelt Anton Jan Cozijnsen, voorzitter van sporthal De Hokhorst. "Nu hebben we weer een nieuwe vloer. We hopen hier veel langer van gebruik te mogen maken."
Omdat Renswoude maar één sporthal heeft, was de brand een grote klap voor het dorp. Burgemeester Petra Doornebal volleybalt zelf ook en zag welke problemen het sluiten van de sporthal veroorzaakte: "We hebben hier een heel hechte gemeenschap en dat uit zich in een mooi verenigingsleven. Dus wat dat betreft kun je je voorstellen wat het doet als die verenigingen niet kunnen sporten."
Maar nu staat de sporthal er weer prachtig bij, zegt de burgemeester. "We zijn heel erg blij dat alle faciliteiten er weer zijn. We hebben een prachtige sporthal. Alle mensen uit Renswoude kunnen weer terecht bij hun vereniging."
"We hadden nét een nieuwe vloer, daar was nog nul keer op gesport."
© RTV Utrecht / Peter Huting

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.