Inzamelingsactie voor gezin dat ''alles verloor'' bij brand

© Keistadnieuws
AMERSFOORT - Twee slachtoffers van een brand in Amersfoort eerder dit jaar, vragen aandacht voor hun lot. Joeri en Meagan en hun dochtertje van vier maanden oud zijn naar eigen zeggen alles kwijtgeraakt waar ze maanden voor hebben gespaard.
De brand was eind februari in een appartementencomplex aan de Rietzangerstraat. Meagan werd er wakker van, schrijft haar vriend in een bericht op internet. ''Toen ze het gordijn opzij trok voor haar slaapkamer zag ze dat de volledige woning onder de rook hing en er brand was ontstaan bij een deurpost één meter verderop van de slaapkamer.''
Joeri deed zijn uiterste best om te redden wat er te redden viel, maar het was onbegonnen werk. ''Het plafond begon al af te bladderen terwijl de vlammen zich alleen maar uitbreidden (..), ik heb niks meer kunnen redden voor onze kleine.''
Daarom is het stel een crowdfundingactie begonnen. ''Normaal gezien zou ik nooit om hulp vragen maar ik zie geen andere optie meer'', schrijft Joeri, die eraan toevoegt dat de tijdelijke woonruimte niet verzekerd was. Door de vele ziekenhuisbezoeken tijdens Megans zwangerschap had dat geen prioriteit. "De periode na de bevalling was ook nogal stressvol. Er moest veel geregeld worden en dit is erbij ingeschoten."
"Binnen één nacht zijn we alles kwijtgeraakt waar we zoveel tijd en energie in hebben gestoken de afgelopen acht maanden om te zorgen dat onze kleine meid alles had om haar leventje te beginnen en wij als gezin een start konden maken'', zo besluit de jonge vader zijn hartenkreet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.