Staking buschauffeurs leidt weer tot files

UTRECHT - Voor de tweede achtereenvolgende dag rijden in het grootste deel van het land geen streekbussen. Het was daardoor donderdagochtend druk op de Nederlandse snelwegen.
Normaal gesproken staat er donderdags ruim 200 kilometer file in de ochtendspits. Rond 08.30 uur was het hoogtepunt en stond er 290 kilometer file, 100 kilometer meer dan normaal. Dat meldde de ANWB Verkeersdienst.
De ANWB voorspelde eerder al dat het druk zou worden, vanwege de stakingen in het openbaar vervoer en de voorspelde regen. De verkeersdienst verwachtte een lengte van 350 kilometer. Omdat de regen uitbleef, kwam het echter niet tot die lengte.
In Utrecht rijden net als gisteren wel stadsbussen. De sneltrams rijden alleen in de stad. Tussen Amersfoort en Ede-Wageningen moeten reizigers rekening houden met vertraging. Door CAO-acties bij Connexxion rijden er tussen Amersfoort en Ede-Wageningen geen treinen. Doorgaande reizigers tussen Amersfoort en Ede-Wageningen kunnen omreizen via Utrecht Centraal.
De buschauffeurs staken voor een hoger loon. Als het loonconflict volgende week nog niet is opgelost, dan gaan de acties verder. Om de scholieren die examen hebben niet te duperen, rijden de bussen dan wel in de spits. Buiten de spits staken de chauffeurs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.