Ouders Woerden: ontslag juf schandalig

WOERDEN - Ouders van leerlingen op de Andersenbasisschool in Woerden zijn fel tegen het op handen zijnde ontslag van een lerares.
De vrouw zou volgens de gemeente niet functioneren en een leerling met de dood hebben bedreigd. Maar volgens een aantal ouders heeft de vrouw niks verkeerd gedaan en wordt haar groot onrecht aangedaan. Ze denken dat de gemeente de vrouw de mond heeft willen snoeren vanwege haar kritiek op de onderwijsplannen van de gemeente.
De ouders noemen de lerares van de openbare basisschool de 'beste die ze kennen'. Ze verwachten dat leerkrachten weg zullen gaan als de juf daadwerkelijk ontslagen wordt.
Vorige week stapte onderwijswethouder Van der Woude op. Zij schorste de juf begin dit jaar. De lerares werd ervan beschuldigd dat ze een leerling met de dood heeft bedreigd. Sindsdien zouden al zeker twintig ouders hun kinderen van de school hebben gehaald. Het Woerdense college zegt dat de lerares ongeschikt is en dat er een onherstelbaar verstoorde werkrelatie is ontstaan. Ze zou ruzie hebben met het bestuur, de directie én het schoolteam.
Er zijn ook ouders die de lerares niet terug willen op de school. Zij vinden dat het om een conflict tussen werkgever en werknemer gaat. Vanavond praat de Woerdense gemeenteraad achter gesloten deuren over het openbaar onderwijs en de kwestie met de lerares.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.