Vliegtuig belandt in boom bij Hilversum, twee inzittenden bevrijd

© Twitteraccount @depolitieheli
HILVERSUM - In Hilversum is een ongeluk gebeurd met een vliegtuigje. Het toestel belandde aan het begin van de middag in een boom. In het vliegtuigje zaten twee mannen. Het zou gaan om een instructeur en een leerling. Zij zijn door de brandweer bevrijd
Het ongeluk gebeurde bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne. Dat is langs de A27, vlakbij Hollandsche Rading. De brandweer meldt dat het gaat om een éénmotorig vliegtuig. Het hangt op zo'n 10 meter hoogte. Uit het toestel lekt brandstof.
Een luchtfoto van het vliegveld bij Hilversum.
Een luchtfoto van het vliegveld bij Hilversum. © ANP
De hulpdiensten zijn aanwezig. Er zijn meerdere brandweereenheden opgeroepen en ook een traumahelikopter is aanwezig. Onder meer specialisten van de brandweer uit Utrecht hebben geholpen. Na ongeveer een uur zijn de twee inzittenden uit het toestel bevrijd.
Inmiddels is het onderzoek naar de oorzaak van de crash begonnen. Onder meer de Onderzoeksraad voor Veiligheid is bezig met een verkennend onderzoek. Ook de Unit Luchtvaarttoezicht van de politie doet onderzoek en verzorgt de strafrechtelijke afhandeling.
Het vliegtuigje bleef op 10 meter hoogte in een boom hangen.
Het vliegtuigje bleef op 10 meter hoogte in een boom hangen. © ANP
Het is niet voor het eerst dat er een ongeluk gebeurt bij het vliegterrein. In december vorig jaar crashte een vliegtuigje tijdens het opstijgen vanaf het vliegveld van Hilversum. De 36-jarige piloot kwam daarbij om het leven. In april 2015 maakte de piloot van een vliegtuigje een harde landing, maar hij kwam met de schrik vrij.
Een jaar eerder, in maart 2014 ging het mis tijdens een helikoptervlucht. Het toestel steeg op, maar stortte al vrij snel neer, waarna er brand uitbrak. De piloot en twee passagiers raakten lichtgewond bij het ongeluk.
Vliegtuig belandt in boom bij Hilversum, twee mannen bevrijd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.