In beeld: de hoogste woontoren van Utrecht, De SYP

© CU2030
UTRECHT - Het gaat snel met 'klein Manhattan' in Utrecht. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in de (voorlopig) hoogste woontoren van de stad: De SYP bij het Centraal Station.
De flat heeft 29 verdiepingen en 266 appartementen variërend in grootte. De huurprijzen beginnen bij 835 euro per maand. Dat is exclusief servicekosten en parkeren. De appartementen zijn aangesloten op de stadsverwarming en uitgerust met vloerverwaming.
Voor de bewoners komt een beperkt aantal parkeerplekken (kosten 195 euro) beschikbaar in de garage onder het gebouw, maar die is naar verwachting pas over twee jaar klaar. Als tussentijdse oplossing kunnen bewoners op maximaal tien minuten loopafstand een parkeerplek huren voor 140 euro per maand. De woontoren is om het Rijksmonument aan de Van Sijpesteijnkade heen gebouwd.
Een virtuele tour in De SYP vind je hier. De tekst van dit artikel gaat verder onder de foto's en artist impressions.
© CU2030
© desyp.nl
© desyp.nl
© desyp.nl
© desyp.nl
© desyp.nl
De SYP ligt direct aan het Forum, een langgerekt plein dat 7,5 meter boven de straat ligt en de voetgangersentree is naar het station en het Jaarbeursplein. Pal naast het gebouw wordt alweer gebouwd aan een nieuwe woontoren van 90 meter hoog: Central Park. Deze flat heeft halverwege een twee verdiepingen hoog glazen park. In 2022 moeten de eerste appartementen worden opgeleverd.
Bij het station Leidsche Rijn komen in 2023 nog drie nieuwe woontorens. De hoogste is 140 meter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.