Opsporing Verzocht bespreekt beschieting Amersfoortse horecazaken

Eén van de kogelgaten op de Kamp.
Eén van de kogelgaten op de Kamp. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - Tv-programma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan twee beschietingen op de Kamp in Amersfoort. Een eethuis en een snackbar werden in een week tijd door schutters onder vuur genomen.
De dader en of daders zijn nog altijd spoorloos. "Voor de eigenaren van snackbar 't Poortje en Eethuis Smulpoort is het onduidelijk waarom juist hun bedrijven onder vuur zijn genomen", aldus het programma in een persbericht. De politie gaat er vanuit dat het mogelijk gaat het om dezelfde dader.
Burgemeester Bolsius sloot beide panden na de schietincidenten. Eethuis Smulpoort is sindskort weer open en snackbar 't Poortje moet nog tot 9 april gesloten blijven.

BESCHIETING

In januari werden beide eetgelegenheden dus beschoten. Op donderdag 3 januari 2019 rond 05.30 uur vuurt een man drie kogels af met een automatisch wapen op de ruiten van snackbar 't Poortje. Een bewakingscamera in de straat heeft de dader vastgelegd. Hij komt uit de Oliesteeg gelopen en verdwijnt daar ook weer.
Precies een week later wordt nog geen honderd meter verderop Eethuis Smulpoort beschoten. Om 05.45 uur komt een scooter in beeld, vermoedelijk een rode Gilera Runner. De bestuurder stapt af en vuurt met een automatisch vuurwapen één kogel af, daarna lijkt het wapen te blokkeren.
Opsporing Verzocht laat onder meer beelden zien van de beschietingen. Eerder waren deze beelden ook al te zien in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.
De reportage uit Bureau Hengeveld over de beschietingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.