RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meerdere locaties Montessori-kinderopvang in de fout

DE BILT - Bij de kinderopvangcentra en de buitenschoolse opvang van Kidsplus zijn stelselmatig op veel punten tekortkomingen. Dat blijkt uit de gepubliceerde rapportages van GGD regio Utrecht. Vrijdag werd bekend dat Montessori, ťťn van hun kinderdagverblijven in Bilthoven, is gesloten, maar ook bij andere kinderdagverblijven van de organisatie gaat het fout.

Bij de Montessori kinderopvang in Bilthoven was zoveel mis, dat de GGD adviseerde de vestiging tijdelijk te sluiten. Morgenochtend vindt er opnieuw een onderzoek plaats op alle domeinen uit de wet Kinderopvang. Op basis van dit bezoek geeft GGD Regio Utrecht een advies aan de gemeente De Bilt. De gemeente besluit of het bevel verlengd wordt. De Montessori kinderopvang in Bilthoven valt onder de overkoepelende organisatie KidsPlus uit Apeldoorn. Nu blijkt dat meerdere vestigingen van deze organisatie in onze regio met regelmaat gecontroleerd worden door de GGD regio Utrecht, omdat zaken niet op orde zijn.

ONVEILIG
Bij een kinderopvang van Kidsplus in Veenendaal is het afgelopen jaar een kind uit bed gevallen. De GGD heeft na dit incident de opvang gecontroleerd en na controle geconstateerd dat er voldoende maatregelen genomen zijn om te voorkomen dat het weer gebeurt. En daarmee voldoet de opvang weer aan de regels in de wet.

JUISTE PAPIEREN
In Nieuwegein is ook een Montessori kinderopvang. Hier waren papieren niet op orde. Er moet namelijk altijd een beroepskracht aanwezig zijn die een certificaat eerste hulp aan kinderen heeft. Dit was niet het geval. Bij meerdere locaties van deze organisatie in heel Nederland was de inschrijving in het personenregister kinderopvang van de medewerkers niet compleet met als gevolg dat zij geen verklaring omtrent gedrag hadden. Zo'n verklaring is verplicht voor medewerkers binnen de kinderopvang en de buitenschoolse opvang.

BILTHOVEN
De kinderopvang in Bilthoven wordt al jaren gecontroleerd door de GGD regio Utrecht. Op basis van die onderzoeken heeft de gemeente de eigenaar Kidsplus opgedragen de kwaliteit te verbeteren, maar daar is onvoldoende gehoor aan gegeven. Morgen geeft GGD regio Utrecht een advies aan de gemeente De Bilt.

SCHOOL
De Montessori school in Bilthoven heeft de banden met Kidsplus begin dit jaar verbroken. De schoolleiding was niet tevreden over de opvang. DaniŽlle Sent: "Er was veel verloop van personeel. Verder boden ze weinig activiteiten voor de kinderen en kwam de Montessori-visie onvoldoende naar voren. Het was niet de kwaliteit die wij als school nastreven." De kinderopvang wordt nu door een andere organisatie geregeld. Kidsplus huurt nog wel een ruimte op het plein van de school en de kinderopvang die daar in huist hoort morgen of het weer open mag.

KIDSPLUS
De overkoepelende organisatie Kidsplus geeft geen commentaar. Bij de kinderopvang in Bilthoven was iedereen wel aanwezig, maar te druk om ons te woord te staan. Ze wachten het besluit van de GGD regio Utrecht af.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -