Al honderden meldingen bij meldpunt RTV Utrecht over gevaarlijke verkeerssituaties

© RTV Utrecht / Robert-Jan Booij
PROVINCIE UTRECHT - Het onderzoek van RTV Utrecht naar gevaarlijke verkeerssituaties heeft op de eerste dag bijna zeshonderd meldingen opgeleverd. Inwoners van onze provincie kunnen op het speciaal door ons geopende Meldpunt Onveilig Verkeer twee weken lang plaatsen aanwijzen waar weggebruikers te veel risico's lopen.
De meldingen die tot nu toe binnenkwamen variëren van auto's die te hard rijden tot slecht verlichte wegen en verkeersborden die voor verwarring zorgen. Een gevaarlijke weg die opvallend veel genoemd wordt is 't Goylaan, in de Utrechtse wijk Hoograven.
Een ander gevaarlijk punt dat veel mensen noemen is een kruising op de grens van Soest en Baarn, op de hoek van de Torenlaan en de Praamgracht. Volgens melders een gevaarlijk, onoverzichtelijk punt, waar twee wegen samenkomen die uitnodigen tot te hard rijden.
Stemmen op een onveilige verkeerssituatie kan onderaan dit artikel, via de kaart.

"GEVAARLIJK VOOR FIETSERS"

Verslaggever Robert-Jan Booij nam vanochtend een kijkje op de kruising in Baarn. Hij sprak meerdere mensen die de plek gevaarlijk vinden. Zo vertelde een mevrouw dat er bijvoorbeeld ook veel fietsers zijn, die weinig zicht hebben op auto's. "Veel scholieren ook", vertelde ze. "Die willen dan nog op het laatste moment even snel oversteken. Echt gevaarlijk."
Verslaggever Robert-Jan Booij op de kruising in Baarn.
Ze heeft het dan ook een paar keer mis zien gaan op het punt: "Wat aanrijdingen heb ik gezien, gelukkig wel goed afgelopen, maar er gebeurt zeker weleens wat." Een passerende scholier is het met haar eens: "Het is hier gevaarlijk inderdaad, die auto's rijden echt veel heel hard."

"NODIGT UIT TOT HARD RIJDEN"

Gert-Jan Weierink van Veilig Verkeer Nederland nam ook een kijkje op het punt: "Zo op het eerste gezicht is het wel overzichtelijk, alleen de Torenlaan nodigt wel uit tot hard rijden - want het is een lange rechte weg - en dat is wel gevaarlijk."
Volgens een andere passerende meneer zijn vooral de bomen langs de weg een probleem. "Die bomen staan in de weg, dus het zicht wordt belemmerd. De auto's die zien je niet van tevoren, als je de weg op komt."
Het meldpunt blijft nog tot en met het Paasweekend open. Naast gevaarlijke plekken aanwijzen is het ook mogelijk om op reeds ingestuurde verkeerssituaties te stemmen:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.