205.000 scholieren zwoegen op eindexamen

REGIO - Voor 205.000 scholieren zijn de eindexamens weer begonnen.
Voor leerlingen op het vwo stonden Nederlands en Wiskunde op het programma. Havisten deden alleen Nederlands en leerlingen op het vmbo deden eindexamen in beroepsgerichte en beeldende vakken.
Verreweg de meeste kandidaten zijn dit jaar te vinden op het vmbo: 115.000 leerlingen. Voor de havo zijn dat er 52.000 en 38.000 scholieren doen dit jaar vwo-eindexamen.
Van de havo- en vwo-scholieren die deze maand examen doen, wil de meerderheid volgend jaar gaan studeren. Drie op de tien heeft echter zijn keuze nog niet bepaald. Veel studenten stappen na het begin van de studie over op een andere opleiding of haken af.
De eerste 52 geslaagden werden dit jaar al in januari genoteerd. De leerlingen deden mee aan een experiment dat de mogelijkheid geeft om op meerdere momenten in het jaar examen te doen. Het slagingspercentage (84) week niet af van de reguliere examens in mei.
Op elf scholen in Nederland legden 854 leerlingen in één of meerdere vakken het examen af; daardoor hebben ze nu een lichter programma. Het was voor de tweede keer dat leerlingen in januari eindexamen konden doen.
Net als voorgaande jaren opent de scholierenorganisatie LAKS een klachtenlijn, die op examendagen tussen 11.30 en 19.00 uur bereikbaar is: 035 6719889. Ook is het mogelijk via internet een klacht in te dienen: eindexamen.nu.

Eindexamens van start: Dennis van Ommeren nam een kijkje in Houten
205.000 scholieren zwoegen op eindexamen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.