Kort nieuws: 'hengelaars' actief in Amersfoort

REGIO - Amersfoort wordt de laatste tijd geplaagd door hengelende inbrekers. Bij de helft van alle inbraken in de stad, die sinds begin mei zijn gepleegd, wisten de inbrekers met een kleerhanger door de brievenbus binnen te komen.
* Blessures in het betaald voetbal kosten de clubs jaarlijks zo'n 21 miljoen euro. Dat blijkt uit een onderzoek van TNO in opdracht van de KNVB. De enkel, hamstring en knie zijn de meest gevoelige ledematen van een profvoetballer. Opvallend is dat bij de ene club een groter risico bestaat, dan bij de andere club. In totaal kwamen vorig jaar 965 blessures voor.
* De politie van de regio Gooi- en Vechtstreek heeft een grafittibende opgerold. Zeven jongens van 14 en 15 jaar worden verantwoordelijk gehouden voor spuiterij op tenminste negentig objecten. Met name Naarden en Bussum werden de afgelopen maanden getroffen. Vier jongens kregen inmiddels een taakstraf.
* Honderden Utrechters hebben zich afgelopen weekend laten informeren over de Belle van Zuyelentoren in Leidsche Rijn. De omstreden toren moet 262 meter hoog worden en wordt gevuld met woningen, kantoren en horeca. In 2010 moet de eerste paal de grond in, maar de financiën zijn nog niet rond.
* Een automobilist uit Vlijmen is bij afslag Woudenberg van de A12 uit de bocht gevlogen. Hij onderschatte zijn snelheid en kwam in een greppel tot stilstand. Volgens de politie was de man stomdronken.
* Abrona-topman Peelen is koninklijk onderscheiden. Hij werd tijdens de viering van het 10-jarig bestaan in Huis ter Heide benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Peelen is bestuursvoorzitter van de organisatie voor gehandicaptenzorg. Onder zijn leiding werden projecten opgezet waar gehandicapten aan het werk konden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.