Kort nieuws: snelkraak bij brillenwinkel

REGIO - In Woerden is een snelkraak gepleegd bij een brillenwinkel aan de Kruisstraat. Twee mannen met bivakmutsen op namen meer dan honderd dure zonnebrillen mee. Een achtervolging door de politie mocht niet baten.
* Alcoholreclame op televisie bereikt veel jongeren blijkt uit onderzoek van de Stichting Alcoholpreventie in Utrecht. Vorig jaar zijn er op Nederlandse zenders meer dan 14.000 alcoholspotjes uitgezonden. Een
op de drie jongeren tot 16 jaar zag zeker zeker zo'n reclame per week. STAP ondersteunt de plannen van het kabinet om een reclameverbod tot negen uur in te stellen.
* De politie in Woerden is op zoek naar een agressieve automobilist. De man vloog maandag een fietser naar de keel, omdat ze een opmerking maakte over zijn snelheid. De 41-jarige vrouw wist een aanrijding met de man op de Schumanlaan ternauwernood te voorkomen. De politie neemt de zaak hoog op en zoekt behalve de dader ook getuigen.
* De helft van de vrouwen in de overgang heeft een verhoogd cholesterol, blijkt uit onderzoek van de organisatie Care for Women in Amersfoort. Opvallend is dat veel vrouwen dat niet weten. Volgens Care for Women houden vrouwen alleen rekening met opvliegers, slapeloosheid en hoofdpijn. Ook artsen zouden volgens de organisatie beter moeten weten.
* Medewerkers van de NS en Prorail in Utrecht hebben tientallen gehandicapten geholpen bij het maken van wensuitstapjes. Het spoorpersoneel heeft er onder meer voor gezorgd dat vijf zussen van boven de tachtig elkaar na jaren weer ontmoetten. Ook kon een groep van twintig verstandelijke gehandicapten een dagtrip maken naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. De hulpactie stond in het teken van de zogenoemde 'spoorwensdag'.
* Skatepark The Yard in Utrecht krijgt een nieuwe plek en 70.000 euro. De komende drie jaar kan het skatepark naar de Koningin Wilhelminalaan in Transwijk. Eerder zat The Yard in een oud gebouw in het stationsgebied, maar daar moesten de skaters weg.
* Waterschap Vallei & Eem wil meepraten over de inrichting van het Amersfoortse Eemplein. Het waterschap geeft 100.000 euro voor een kunstproject. Het idee is om een bron te laten ontstaan, waaruit een waterstroompje vervolgens uitmondt in de naastgelegen Eem. Die bron verwijst naar het ontstaan van Amersfoort aan deze rivier.
* De Hervormde Gemeente Vreeswijk gaat met een brunch proberen de kerk weer vol te krijgen. Het is een manier om de drempel te verlagen en het gesprek aan te gaan over leven, zingeving en geloof. Op 1 juni wordt de brunchtafel voor het eerst gedekt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.