Kort nieuws: illegale stokerij opgerold

UTRECHT - In Veenendaal is een hennepkwekerij met ruim honderd planten opgerold. Ook troffen agenten een illegale alcoholstokerij aan met honderden liters zelfgestookte drank. Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen. Er is nog niemand aangehouden.
* Het Centrum voor Volkscultuur in Utrecht heeft de afgelopen week zeker 300 brieven aan de toekomst ontvangen. Dat is een stuk minder dan de 50.000 brieven die 10 jaar geleden al werden ingestuurd. Toch is het centrum blij met de inzendingen, omdat het een mooi beeld geeft van het dagelijks leven van 2008. De brieven worden officieel bewaard, zodat ze over 200 jaar nog te lezen zijn.
* In winkels in Leersum en Zeist zijn oplichters aan het werk geweest. In Leersum werd een winkelier slachtoffer van een geldwisseltruc. Later werd de truc met de biljetten ook uitgehaald op de Meester de Klerklaan in Zeist. De politie is op zoek naar twee vermoedelijk Slavische vrouwen.
* In Amersfoort is een hennepkwekerij opgerold. De plantage was verborgen in een woning aan de Breestraat. De politie was getipt over de kwekerij. De bewoner was niet thuis. Wel zijn 400 planten en de apparatuur in beslag genomen.
* Utrechtse Heuvelrug gaat het geld eerlijker verdelen over de peuterspeelzalen. Nu krijgen sommige veel en sommige weinig. Het verschil komt uit de tijd van voor de fusiegemeente. Peuterspeelzalen die voortaan minder krijgen, worden de eerste tijd nog wel geholpen.
* Fotograaf Henk Wildschut is voor een kunstproject op zoek naar baby's in de wijk Vathorst in Amersfoort. De wijk telt sinds kort 10.000 bewoners, wat voor Wildschut reden was voor het project 10.000 mensen. Hij wil zoveel mogelijk bewoners portretteren en een bezoek aan een paar kraamkamers is een onderdeel. Hij hoopt de portretten en verhalen uiteindelijk te bundelen
* Imtech in Gouda heeft een paar flinke opdrachten in Spanje gekregen. De technisch dienstverlener krijgt het beheer over enkele winkelcentra in Madrid en Barcelona. De opdrachten hebben een waarde van 46 miljoen euro. Imtech is al jaren actief in Spanje.
* In de Jaarbeurs in Utrecht komt volgend jaar maart een Kerkenbeurs. De initiatiefnemers verwachten dat de Kerkenbeurs duizenden bezoekers zal trekken. De stands op de beurs bieden producten en diensten aan die met kerken en kerkelijke gemeenten te maken hebben. De Kerkenbeurs is pas volgend jaar, maar er hebben zich al drie standhouders aangemeld, waaronder een leverancier van kerkstoelen.
* Het ontwerp voor een nieuwe fietsenstalling in Houten is bekend. Onder het verhoogde spoorviaduct in het centrum komt ruimte voor 2200 bewaakte plekken. In de toekomst is er uitbreiding mogelijk tot 4000 plaatsen. De stalling wordt gebouwd over de hele breedte van de spoorbaan, tussen het Onderdoor en de toekomstige zuidtunnel bij De Slinger.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.