Weense tram maakt proefrit door stad

UTRECHT - De Weense tram heeft een proefrit gemaakt door Utrecht met burgemeester Wolfsen en de Oostenrijkse ambassadeur.
De voertuigen uit de Oostenrijkse hoofdstad worden vanaf september ingezet om reizigers snel en comfortabel van Utrecht naar Nieuwegein te kunnen blijven brengen. Het wordt namelijk steeds drukker in de tram. Momenteel zijn er op een doordeweekse dag zo'n 35.000 instappers.
Er is gekozen voor de Weense trams, omdat die snel konden worden geleverd. Bovendien lijken ze technisch veel op de Utrechtse. In totaal worden er zes ingezet. Ze gaan rijden tijdens de ochtend- en avondspits en zullen onderweg alleen de drukste haltes aandoen. Waar ze precies gaan stoppen wordt nog bepaald.
Met een lengte van zestig meter worden ze even lang als de huidige Connexxion-trams. Elke tram biedt zitruimte voor circa honderd reizigers.
Vandaag reed de Weense tram zijn eerste rit tussen halte P+R Westraven en halte Moreelsepark. De Oostenrijkse ambassadeur droeg het voertuig, dat veel bekijks trok, officieel over aan burgemeester Wolfsen van Utrecht.

Weense tram in Utrecht baart opzien

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.