EK kort: Utrechter Afellay in Katwijk

UTRECHT - Oranje bereidt zich in Katwijk voor op het EK. Voor Utrechter Ibrahim Afellay is dat extra speciaal. Het zou namelijk zijn eerste grote toernooi kunnen worden voor Oranje.
Verslaggever Bas van Veenendaal had een interview met Afellay over het Oranjecircus. Bekijk de reportage in de link onder de berichten.
* Jan Vennegoor of Hesselink meldde zich vrijdagochtend bij het trainingskamp van Oranje. Per sms. Daarin stond dat de spits vanuit Schotland een vliegtuig later ging nemen. Vennegoor werd donderdagavond met Celtic kampioen van Schotland en scoorde het enige doelpunt. Aangenomen wordt dat dat flink is gevierd.
* Het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland is geconfronteerd met de eerste echte rel die niets met voetbal te maken heeft, schrijft De Telegraaf. Enkele weken voor de start van het toernooi is ophef ontstaan over de bierprijzen die straks gehanteerd worden in de zogeheten fanzones. Er dreigt zelfs een politiek debat.
* Er zijn nog 14.000 kaarten beschikbaar voor de oefeninterland van het Nederlands elftal aanstaande zaterdag tegen Oekraïne. Oranje bereidt zich in de Rotterdamse Kuip voor op het EK.
* Het EK voetbal komt eraan, maar de oranjegekte die daarmee gepaard gaat, kunnen veel mensen missen als kiespijn. De helft van de Nederlanders baalt van versierde straten, oranjecafés en verkoopacties in supermarkten. Vooral senioren geven aan weg te willen uit de oranjegekte, zo blijkt uit de Buiten Barometer.
* RTV Utrecht-verslaggevers Remco Andringa en Dennis van Ommeren maken tijdens het EK reportages vanaf de camping in Oostenrijk. Die zijn te zien op deze site en in U Vandaag. Daarnaast brengen we de komende weken in de aanloop naar het toernooi een aantal reportages en vindt u op deze site elke dag een overzicht met kort nieuws over het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland.
* Het organisatiecomité van het EK heeft onthuld welke 'slogans' er op de diverse spelersbussen staan. Bij het Nederlands elftal is de tekst als volgt: Eén doel, één gevoel, samen zijn we Oranje (1 mission, 1 feeling, together we are orange). Zwitserland heeft: Eindbestemming Wenen. Duitsland: Duitsland, één team, één doel. Italië: De lucht is altijd blauwer.
* Dirk Kuyt gaat er vanuit dat hij bij de selectie voor het EK zit. "Ik heb vertrouwen in mezelf. Uiteindelijk is voor mezelf het belangrijkste dat ik er alles aan gedaan heb. Voor mijn gevoel heb ik de laatste tijd bij Liverpool goed gespeeld. Als ik hetzelfde hier laat zien, hoef ik me geen zorgen te maken en ga ik er vanuit dat ik bij de selectie zit", zegt de aanvaller op de KNVB-site.
* De 1500 voetbalfans met een stadionverbod in Nederland zijn evenmin welkom bij de wedstrijden van Oranje op het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk. De voetbalbond KNVB heeft de lijst met hun namen doorgegeven aan de organisatie van het toernooi en de plaatselijke autoriteiten. Ze kunnen daardoor geen kaartje kopen voor de duels.
* Bondscoach Marco van Basten heeft goede hoop dat hij zaterdag na de oefenwedstrijd tegen Oekraïne twee van de drie afvallers bij het Nederlands elftal kan aanwijzen. De bondscoach stelt pas een derde speler teleur wanneer hij zekerheid heeft over de blessure van verdediger Mario Melchiot.

EK-koorts: Oranje, met Afellay, bereidt zich voor in Katwijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.