"Bickel Beer Houten doelwit aanslag"

HOUTEN - De Berenrestaurants zijn bedreigd met bomaanslagen. Niet alleen het filiaal Bickel Beer in Houten, maar ook de andere zeventien in Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn doelwit, volgens een anonieme dreigbrief.
De brief kwam binnen bij het AD Rotterdams Dagblad. Met krantenletters is de tekst "Beren eetcafés deze zomer doelwit bom ontploffing" gekopieerd op een envelop. De politie neem de bedreiging serieus.
Het personeel van zeventien Beren-restaurants en 'de bezorgbeer' heeft gelaten gereageerd op de dreigbrief. De directieleden zelf zijn geschrokken van het dreigement, maar ze weten het met een "goede dosis Rotterdamse nuchtere mentaliteit" te verwerken.
De politie heeft de brief in onderzoek. Aanhoudingen zijn nog niet verricht. De politie onderzoekt ook of de dreigementen verband houden met een poging eerder dit jaar om een van de eigenaren te overvallen in
zijn woning in Lekkerkerk (Zuid-Holland). De overvallers waren verkleed als motoragent en wegwerker. De zaak kreeg aandacht in een uitzending van Opsporing Verzocht, maar de daders zijn nog niet opgepakt.
De directieleden hebben inmiddels alle duizend werknemers, en de ouders van jonge krachten, geïnfomeerd over de brief. Daar werd redelijk gelaten op gereageerd, zei directeur Ad Schaap vrijdag. "Iedereen vindt het vervelend, maar niemand ervaart de brief als dreigend."
De Beren-keten had eerder al eens pech door branden in enkele restaurants.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.