Kort nieuws: Lopik krijgt seniorenraad

REGIO - Lopik krijgt een seniorenraad. De raad gaat de gemeente adviseren bij het beleid voor de ouderen in Lopik. De gemeente geeft jaarlijks 21-honderd euro om het werk uit te voeren. Donderdag worden de handtekeningen gezet voor een contract voor vier jaar.
* Een slordigheidje heeft een hennepteler in Abcoude zijn tuin gekost. Surveillerende agenten zagen gisteren op de Oldenhof een garagedeur open staan en namen een kijkje. Ze ontdekten een flinke kas met ruim 600 planten en konden de eigenaar direct aanhouden.
* Op de Wijkerweg in Langbroek is een zwaar beschonken automobilist aan de kant gezet. De 64-jarige man uit Beusichem was zich van geen kwaad bewust en probeerde de weg naar huis te vinden. Dat hij eerder op de middag in Doorn al een rijverbod had gekregen voor zijn dronkenschap, was hij vergeten.
* Tijdens een wielerronde in Vinkeveen zijn twee motoragenten op elkaar gereden. Eén van hen wilde een auto tegenhouden, maar werd door zijn collega over het hoofd gezien. De laatste kwam ten val en brak een voet.
* Een 18-jarige Houtenaar is opgepakt omdat hij met een mes stond te zwaaien. De politie kwam op een melding af dat er ruzie was tussen twee jongens op een speelveld aan de Dassenakker. Hij is aangehouden voor verboden wapenbezit.
* De verkeerstuin in het Utrechtse Park Transwijk wordt maandag heropend. Net als in het echte verkeer, zijn de wegen, kruispunten en rotondes de afgelopen winter gerenoveerd. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland zal de tuin zich voortaan inzetten voor de verkeersveiligheid rond scholen. Jaarlijks brengen zo'n 200 scholen uit de regio een bezoek aan de verkeerstuin; ter lering en vermaak
* Het Lazy Sunday Afternoon- seizoen is dit weekend voor de tiende keer van start gegaan. In Utrecht, maar dit jaar ook in Houten en Wijk bij Duurstede, zijn gratis concerten te bewonderen. Elke zondag zijn de amateur-kunstenaar op ten minste een locatie te zien.
* Bij alcohol-controles in de regio Gooi- en Vechtstreek zijn afgelopen weekend vijftig autombilisten betrapt. Twee bestuurders waren direkt hun rijbewijs kwijt. Een automobilist uit Huizen reed al tien jaar zonder rijbewijs: hij was het papiertje al kwijt geraakt toen hij dronken een ongeluk had veroorzaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.