Vechtpartij bij protest dierencircus (video)

PROVINCIE UTRECHT - Een protestactie bij Circus Belly Wien in IJsselstein is vrijdagavond uitgelopen op een vechtpartij met de politie. Twee circusmedewerkers zijn aangehouden.
Activisten protesteerden met spandoeken, folders en een megafoon tegen het gebruik van dieren in het circus. Volgens een politiewoordvoerster was de actie aangekondigd en bleven de demonstranten buiten het circusterrein. Medewerkers van Belly Wien zouden de actievoerders hebben bekogeld en toen de politie kwam om de zaak te sussen, sloeg de vlam in de pan.
De medewerkers raakten slaags met agenten, die uiteindelijk naar de wapenstok grepen en pepperspray gebruikten om de situatie meester te worden. Een 14-jarige jongen en zijn vader zijn aangehouden en moesten mee naar het bureau.
Protesten tegen het gebruik van circusdieren zijn al vaker uit de hand gelopen bij Belly Wien. Woensdag werd er in IJsselstein ook geprotesteerd bij Belly Wien. De activisten zeggen dat ze toen bedreigd zijn door circusmedewerkers en dat één van de actievoerders zelfs naar het ziekenhuis moest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.