Spelers FC Utrecht langs bij jonge patiëntjes: "Gezondheid is niet zo vanzelfsprekend"

Handtekeningen jagen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Handtekeningen jagen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. © RTV Utrecht / Marloes Sollie
UTRECHT - De selectie van FC Utrecht bezocht vandaag zieke kinderen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Er was een persconferentie waar de kinderen hun brandende vragen kunnen stellen en er werden handtekeningen uitgedeeld. De spelers willen zo de jonge patiëntjes een dag bezorgen waarin ze hun ziekte even kunnen vergeten.
De spelers komen binnen en gaan achter de microfoon zitten. In het begin zijn de kinderen wat terughoudend, maar wanneer één schaap over de dam is komen er meer. De kinderen vragen naar hoeveel fans ze hebben, hoelang de keeper al op voetbal zit en waarom aanvoerder Willem Janssen er niet is.

IMPACT

Verdediger Mark van de Maarel vind het bijzonder om de kinderen te ontmoeten. "Dat zij hier liggen is niet uit vrije wil, dat kan vrij heftig zijn. Ik hoop fans blij te maken en even de aandacht te verleggen."
Het bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis heeft impact op Van de Maarel: "Het kan mij met vlagen raken, het zorgt ervoor dat ik in het dagelijks leven kan relativeren en een andere kijk krijg op het leven. Voor ons is gezondheid normaal en dan kom je hier en zie je dat dat soort dingen niet zo vanzelfsprekend zijn."
Deze hele week staat bij FC Utrecht het Wilhelmina Kinderziekenhuis nog centraal. Er zijn activiteiten georganiseerd door FC Utrecht Maatschappelijk, zoals een voorleesochtend, filmmiddag, er komt een mascotte op bezoek en de kinderen mogen aanstaande zondag naar een thuiswedstrijd van de club.
PATIËNT BLIJ
Tiener Martijn Koot ligt in het ziekenhuis en vindt het bijzonder dat de spelers langs komen, voor hem kan dit bezoek niet beter worden getimed. "Vandaag is waarschijnlijk ook mijn laatste dag dat ik hier in het ziekenhuis lig. Dus dit is wel een goede afsluiting en echt heel veel geluk."
Op zijn schoot ligt een tas vol met handtekeningen van de spelers die hij heeft verzameld. En ondanks dat hij meer een Ajax-fan is, weet hij veel van spelers van FC Utrecht. "De mensen waar ik een handtekening van heb ken ik en volg ik ook overal."
Martijn in gesprek met Urby Emanuelson.
Martijn in gesprek met Urby Emanuelson. © RTV Utrecht / Marloes Sollie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.