RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Montessori-opvang in Bilthoven weer open onder verscherpt toezicht

PROVINCIE UTRECHT - Montessori Kinderopvang in Bilthoven mag vandaag na een week weer open. Wel komt het kinderdagverblijf onder verscherpt toezicht van de GGD te staan.

Dat is vanavond bekend gemaakt tijdens een door de gemeente georganiseerde informatiebijeenkomst. De opvang aan het Rembrandtplein werd vorige week gesloten nadat de GGD er stelselmatig misstanden had geconstateerd. Een medewerker had geen VOG (verklaring omtrent gedrag), er was een giftige plant aanwezig en schoonmaakspullen lagen binnen bereik van kinderen.

PLAN VAN AANPAK
Inmiddels heeft de opvang alle punten aangepakt, vertelt een woordvoerder van de gemeente De Bilt. "Ze hebben de afgelopen week heel hard gewerkt, en voldoen nu aan de minimale eisen die gesteld worden in de Wet Kinderopvang."

De opvang heeft een plan van aanpak gemaakt en verbeteringen doorgevoerd aan het gebouw. "Van CO2-melder tot en met giftige plant, ze hebben het allemaal afgelopen week voor elkaar gekregen."

CONTROLES
De GGD zal het kinderdagverblijf de komende tijd flink controleren. Als ze niet voldoen aan de inspectie volgt er direct een sanctie. Dat zou zelfs sluiting kunnen betekenen.

De laatste jaren is de Montessori-opvang al sinds 2016 regelmatig gecontroleerd, aldus de woordvoerder. "De GGD doet dat bij 99 procent van de organisaties één keer per jaar, en dan is er niks aan de hand. Bij deze club moesten ze vier, vijf keer per jaar terugkomen, dus dat zegt wel iets."

REACTIE MONTESSORI
De overkoepelende organisatie Montessori reageert schriftelijk op het nieuws. "In Bilthoven spelen er sinds enige tijd een aantal zaken waardoor de locatie niet optimaal tot haar recht kan komen. Om die reden is de locatie Bilthoven vanuit Montessori kinderopvang apart gezet. De locatie vroeg om meer specifieke aandacht. Deze aandacht is gegeven, maar helaas heeft dit tot op heden nog niet het gewenste resultaat gegeven."

"De GGD heeft een positief advies gegeven op basis van het plan van aanpak en de huidige situatie van de locatie. De gemeente heeft hierop haar vertrouwen uitgesproken, zodat wij morgen de opvang in Bilthoven mogen openen."

Morgenochtend kunnen de kinderen dus weer op de opvang terecht. Dat iedereen van die optie gebruik gaat maken is onwaarschijnlijk. Meerdere ouders willen inmiddels overstappen naar een andere opvang, aldus de gemeente.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -