RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester De Bilt: Montessori Kinderopvang mag niet nog een grote fout maken

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De burgemeester van De Bilt is niet van plan nog een fout van de Montessori Kinderopvang in Bilthoven door de vingers te zien. Dat zei Sjoerd Potters vanmorgen op Radio M Utrecht: "Als er weer sprake is van een flinke overtreding, dan overwegen wij om de locatie te sluiten en de organisatie uit te schrijven uit het register."

Volgens hem reageerden de ouders van de kinderen gisteravond met begrip op die boodschap, tijdens de besloten bijeenkomst. "Het is natuurlijk vervelend, omdat ze dan een alternatief moeten zoeken, maar ze weten dat dit speelt en ze weten ook dat wij het toezicht gaan aanscherpen en de organisatie weet ook dat ze nu moeten gaan laten zien dat er geen fouten meer worden gemaakt."

De kinderopvanglocatie was een week dicht, nadat er stelselmatig misstanden werden geconstateerd. Een medewerker had geen VOG (verklaring omtrent gedrag), er was een giftige plant aanwezig en schoonmaakspullen lagen binnen bereik van kinderen.

HARD GEWERKT
Volgens burgemeester Potters is er afgelopen weekend bij de crèche hard gewerkt om de boel weer op de rails te krijgen: "De opvang voldoet in ieder geval weer aan de minimale eisen, maar we blijven natuurlijk regelmatig controles uitvoeren. Er is nu in ieder geval al sprake van een forse verbetering."

VAN DE OPVANG AF
Wel zei hij dat er een aantal ouders is dat besloten heeft hun kind van de opvang te halen. "Ik kan me best voorstellen dat ze die afweging maken en gelukkig zijn er ook regelmatig nieuwe kinderopvangcentra die starten, maar het blijft lastig, want voor veel kinderopvang zijn wachtlijsten of is er helemaal geen plek."

Burgemeester Sjoerd Potters vanochtend op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -