Lunchroom Downey's viert tienjarig bestaan: "Ontzettend trots"

© Facebook Downey's Amersfoort
AMERSFOORT - Ballonnen en taart bij lunchroom Downey's in Amersfoort vandaag. De werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking bestaat tien jaar.
"De mensen die hier werken zijn ontzettend trots op hun werk", zegt bedrijfsleider Annerieke Nieuwenhuis van de lunchroom. "Ze werken al jaren met heel veel plezier, en de meesten ook al vrij vanaf het begin. Dus dat we tien jaar bestaan, daar zijn ze heel erg trots op."

VOL IN DE MAATSCHAPPIJ

Bij Downey's werken veel mensen met een verstandelijke beperking. "We zijn destijds opgezet om een volwaardige werkplek te creëren voor de jongens, vol in de maatschappij", zegt bedrijfsleider Annerieke Nieuwenhuis van de lunchroom. "En daar staan we nog steeds heel erg voor."
De zaak is volgens haar uniek omdat de medewerkers op de voorgrond staan. "Ze doen grotendeels het werk zelf. We hebben heel veel verschillende niveaus rondlopen. De een is veel zelfstandiger dan de ander. Wij proberen zoveel mogelijk 'met de handen op onze rug' te begeleiden. Maar de ene heeft net even iets meer hulp nodig dan de ander."
In de loop der jaren kwamen er veel vergelijkbare zaakjes bij in Nederland. "Maar zij hebben lang niet allemaal hetzelfde concept in de zin van dat ze het echt als een volwaardige werkplek zien voor mensen met een verstandelijke beperking."

BESCHEIDEN FEESTJE

Vandaag is het dus feest in Amersfoort. Maar een grote knalfuif wordt dat niet. Bij het 5-jarig bestaan raakten de medewerkers ietwat ontregeld door het feest, dus vandaag wordt het klein gehouden.
"We maken er een gewone werkdag van. De jongens willen vaak graag hun eigen ritme aanhouden en een besloten feest is dan toch iets te chaotisch voor ze. Dus we gaan open en er komen dan de hele dag door leuke activiteiten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.