Branden Werkhoven bezorgen boer Snitselaar faillissement

© RTV Utrecht
WERKHOVEN - Het financiële doek is definitief gevallen voor agrarisch ondernemer Gert Snitselaar uit Werkhoven. Hij heeft faillissement aangevraagd voor al zijn bedrijven. Dat volgt op de serie branden eind vorig jaar waarbij schuren en loodsen tot de grond toe afbrandden. "Ik heb niks meer", laat Snitselaar RTV Utrecht weten. "Door het wegvallen van inkomsten uit de twee afgebrande bedrijven en de enorme advocaatkosten was het niet meer te doen."
Snitselaar had naast verschillende Poolse medewerkers ook familieleden van zijn ex-vrouw in dienst. Ook stond zij zelf op de loonlijst. Een curator is bezig met de financiële afhandeling van het faillissement. Snitselaar laat weten dat ook het pluimveebedrijf in 't Goy dat hij met hulp van een investeerder een jaar geleden kocht, inmiddels te koop staat om schulden in te lossen.
Ondertussen wordt Snitselaar zelf door de politie nog altijd als hoofdverdachte van de branden gezien. "Ik begreep dat het NFI recent nog bij het woonhuis op de Hollendewagenweg is geweest om sporen veilig te stellen." Dat laatste zou opmerkelijk zijn aangezien de woning inmiddels goeddeels is opgeknapt na de laatste brand.
Zelf blijft Snitselaar volhouden niets met de branden te maken te hebben. "Ik heb wel vermoedens wie er achter zit, dat weet de politie ook, maar zonder bewijs is er geen zaak."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.