Paard stikt bijna door veel te strak touw, politie toont bewakingsbeeld

© Politie Midden-Nederland
WOERDEN - De politie onderzoekt wie een paard in Woerden bijna heeft laten stikken, al dan niet moedwillig. In Bureau Hengeveld op RTV Utrecht zijn daarom bewakingsbeelden verspreid.
De merrie had op zaterdagochtend 20 oktober een touw om de nek dat veel te strak was vastgebonden aan een hek. Andere paarden leken door te hebben dat ze bijna stikte en trapten het dier om haar los te maken.
Een voorbijganger zag wat er aan de hand was in het weiland aan de 's-Gravensloot. Hij pakte een stanleymes, sneed het touw door en bevrijdde de merrie.
Gealarmeerde agenten ontdekten later bloedsporen op het hek. Ook zagen ze dat de merrie met haar rechterachterbeen trok en meerdere verwondingen had. Mogelijk zijn die ontstaan doordat ze zichzelf met behulp van de andere paarden probeerde los te maken.
De 66-jarige eigenaar van de merrie nam haar mee naar de dierenarts, waar het paard een week stalrust voorgeschreven kreeg. Het paard is inmiddels helemaal hersteld, maar dit heeft de eigenaar wel 700 euro gekost.

CAMERABEELDEN

Op een bewakingsbeelden van de naastgelegen waterzuivering is een man met een klein hondje te zien. Hij liep daar om 09.05 uur een paar minuten rond met een klein hondje. Daarna kwam een jongen op de fiets langs. Hij reed twee rondjes, tot de man en het hondje waren verdwenen. Daarna fietste de jongen richting het weiland. Om 09.15 uur reed een donkerkleurige stationwagen langs. Het hek valt buiten het zicht van de camera.
De politie spreekt graag met de mensen die op de bewakingsbeelden te zien zijn. Bellen kan via de tiplijn: 0800-6070. Of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Hieronder de behandeling van de zaak in Bureau Hengeveld.
Paard met strak vastgevonden touw om de nek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.